Haberler

Sinan Ateş davasında yeni gelişme: Tolgahan Demirbaş cinayet büro amiriyle suikasttan önce ve sonra görüşmüş

Güncelleme:

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi olduğu iddia edilen Tolgahan Demirbaş'ın, cinayetten önce ve sonra Ankara Emniyeti'nde görevli Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal ile görüştüğü ortaya çıktı. Görüşmelerin Facetime üzerinden yapılmasını "Bizim camiada alışkanlık" diye savunan Demirbaş, savcının "Çok dikkat çekici ve normal görünmeyen bir husus ne dersin?" sorusuna ise "Anormallik görmüyorum." yanıtını verdi.

30 Aralık 2022'de Ankara'da işlenen ve Türkiye'yi sarsan eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili kritik bir gelişme ortaya çıktı. Cinayette azmettirici olduğu iddia edilen eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın, Ateş öldürülmeden önce ve öldürüldükten sonra tutuklu sanıklardan eski Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal ile görüştüğü belirlendi.

GÖRÜŞMELER FACETIME ÜZERİNDEN

Ankara'nın Çankaya ilçesi Çukurambar semtinde düzenlenen suikastla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 22 tutuklu şüpheli hakkında açtığı davanın ardından dosyası ayrılan 17 şüpheliye ilişkin soruşturma dosyasında detaylar ortaya çıkıyor.

Şüphelilerden Tolgahan Demirbaş'ın Mustafa Ensar Aykal ile cinayetten bir gün önce 29 Aralık 2022 tarihinde 5 kez, 30 Aralık'ta da cinayet işlendikten yarım saat sonra ve yaklaşık 2 saat sonra facetime üzerinden görüşmeler yaptığı tespit edildi. Demirbaş, verdiği ifadede bu görüşmelerin nedeninin "MHP" plakalı bir araç ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Emre Yüksel için ruhsatlı silah alma konusu olduğunu iddia etti.

GÖRÜŞME KONUSUNUN PLAKA VE SİLAH OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade veren Tolgahan Demirbaş'ın ifadesi şu şekilde:

Tolgahan Demirbaş: Bir gün öncesi iki konu sebebiyle kendisi ile görüşmüş olduğumu hatırlıyorum. Birincisi "MHP" plakalı arkadaşımın aracının satılması ile plakasının boşa düşmemesi ve kendisinin geri alması noktasında benden yardım talebi oldu. İkinci konuda şudur. Arkadaşım Emre Yüksel ve yine ortak tanıdığımız soyadını hatırlayamadığım Erkan isimli iki kişi Ankara Valiliği'nden ruhsatlı silah alma konusu ile ilgili. Emniyet Müdürlüğü'ndeki yoğunluktan dolayı yardımcı olmasını istedim.

"FACETIME BİZİM CAMİADA ALIŞKANLIK"

Savcı: Bu görüşmeleri neden facetime üzerinden yapma gereği duydun?

Tolgahan Demirbaş: Bizim camiada alışkanlık. Ben genellikle arkadaşlarımı ve yakın çevremi facetime üzerinden ararım.

Savcı: Cinayetten hemen sonra yaptığın görüşmeler dikkat çekiyor? Aynı gün ne konuşmuş olabilirsin Mustafa Ensar Aykal ile? Aynı gün bir cinayet işlenmiş saat 13.30'da. Cinayet amiri o koşturma ve o yoğunluk içerisinde ne oldu da sana zaman ayırıp böyle bir görüşme yapabiliyor? Çok dikkat çekici ve normal görünmeyen bir husus ne dersin?

"OLAY GÜNÜ KENDİSİ ARADI"

Tolgahan Demirbaş: Sayın savcım burada ben bir anormallik görmüyorum. Ölen kişi eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı olduğu ve ben de ülkücü camiadan ve görev yapan biri olduğum için… Beni olay günü kendisi aradı. Olay günü bir kez görüştük. 'Çukurambar'da olan olaydan haberin var mı?' diye sordu. Maksimum 10 saniye sürdü. Ben de 'Bilmiyorum, hayırdır ne oldu?' diye sordum. 'O da tamam görüşürüz, hoşçakal' dedi. Kapattık.

AYKAL "TASARLAYARAK KASTEN ÖLDÜRMEYE YARDIM"DAN YARGILANIYOR

Sanıklardan Mustafa Ensar Aykal'ın " tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan 15'er yıldan 20'şer yıla kadar hapsi istenirken, Aykal'ın kamu görevinin verdiği yetkiyi kötüye kullanarak maktule ait kişisel bilgileri hukuka aykırı olarak temin ettiği gerekçesiyle 3 yıldan 6 yıla kadar cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

Tolgahan Demirbaş Sinan Ateş Ankara Güvenlik Suç Politika Güncel Haberler

Bomba iddia! Ömer Çelik, sunucu Ecem Toplar ile evleniyor

Bomba iddia! Ömer Çelik, sunucu Ecem Toplar ile evleniyor

Sağlık Bakanlığı'nda bayrak değişimi! Memişoğlu görevi Fahrettin Koca'dan devraldı

Sağlık Bakanlığı'nda bayrak değişimi! Memişoğlu görevi Fahrettin Koca'dan devraldı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi, 'izmarit vergisi' geliyor

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi, "izmarit vergisi" geliyor

Mehmet Özhaseki, 'Çalışmaya devam edeceğiz' paylaşımından 5 saat sonra görevi bıraktı

Mehmet Özhaseki, "Çalışmaya devam edeceğiz" paylaşımından 5 saat sonra görevi bıraktı

500

Yorumlar (20)

osman baglar:

bu nasıl bir tezgah kimler kimler bu işin içinde demmkki Rahmetli esaslı adammış.

252
6
yanıtYanıtla
Turbo Levent:

HER MOKKA MÜSAİT ORTAM

yanıt23
yanıt2
faruk merttürk:

Abdullah Çatlı'yi hatırlayın.

yanıt6
yanıt0
Doğuş:

Sinan ateş mafya,uyuşturucu baronların mhp içinde olmasından rahatsızdı.Adam gibi vatanını seven milliyetçi idi.

212
4
yanıtYanıtla
VEFA:

Çok yerinde bir tespit. Bu yorum en üst sırada yer almalı.

yanıt87
yanıt1
faruk merttürk:

Ama casustu deyip çıkacaklar işin içinden.

yanıt13
yanıt0
VEFA:

Geleceğin MHP Genel Başkanı olma yolunda ilerleyen müstakbel MHP Genel Başkanı Sinan Ateş katledildi. Devlet tüm imkanlarını bu cinayetin aydınlanmasına yönelik seferber etmelidir!...

201
3
yanıtYanıtla
Alpingo Bey:

O kan hepinizi boğacak

175
5
yanıtYanıtla
VEFA:

Offf.. Offff... hem de Cinayet Büro Amiriyle Sinan Ateş öldürülmedem önce ve öldürüldükten sonra. Sizi artık kimse kurtaramaz. Bu ülkede Kenan Evren bile gün geldi, hesaba çekildi. Arşiv unutmaz! Belki yarın, belki yarından da yakın!...

120
1
yanıtYanıtla
Quantum:

Şu ana kadar 22 tutuklu ve 17 şüpheli. Tam bir suç örgütü organizasyonu. Kim bilir daha kaç kişinin canını yaktılar

109
2
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title