Haberler

Bu milli takım bizim

Osman Okan

Osman Okan

Gazeteci Yazar / Haberler.com
27.06.2024 05:55

Türkiye A Milli futbol takımımız Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son 16 turuna kaldı.

A Milli futbol takımımız F Grubunda oynadığı ilk maçta Gürcistan'ı 3-1 mağlup ederek başladığı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında oynadığı ikinci maçta grubun favorisi olan Portekiz'e 3-0 yenilince kıyamet koptu.

A Milli futbol takımımızın teknik direktörü Vincenzo Montella adeta yerden yere vurulurken, takımı Hamit Altıntop'un kurduğuna, hatta menajerlerin sahaya çıkan kadronun üzerinde etkili olduğu türünden abuk subuk şeyler söylendi. Hatta takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu'na söylenmedik söz edilmedik laf kalmadı. Takım içinde kulüpçülük olduğu bile gündeme getirildi ki, eğer böyle bir şey varsa ve kim yapıyorsa derhal oradan uzaklaştırılmalıdır. Milli takım hiç bir kulübün değil hepimizindir, adı üstünde millidir milletindir.

Akıl var mantık var, İtalyan teknik adam Montella işine karışılmasına müsaade eder mi, yada Hamit Altıntop teknik adama müdahale etmeye cesaret edebilir mi, hepsini geçtim futbolcuların menajerlerinin sahaya çıkan kadro üzerinde etkisi olabilir mi? Bazı kişiler ki bunların arasında spor yazarları da var, böyle bir şeye nasıl inanırlar, bunu nasıl söylerler hakikaten hayret ediyorum. Sanırsınız mahalle maçı oynanıyor da takıma müdahale edilecek.

Portekiz maçından sonra ortaya atılan bu saçma iddialar bir süre gündemi meşgul etse de dün akşam oynanan Çekya maçıyla birlikte kara bulutlar az çok dağılmaya başladı. Kaptan Hakan Çalhanoğlu daha önde oynadığı maçta attığı gol ile belki de tur kapısını aralarken, Cenk Tosun'da turu perçinleyen golün sahibi olarak tarihte yerlerini aldılar.

Maçın hakemi neredeyse herkese kart göstererek belki de o da tarihte yer edinecektir. Adeta elinde kartlarla dolaşan ama bir o kadarda kötü bir hakem izledik dün akşam.

Sonuç olarak A Milli futbol takımımız son 16 turuna kalarak hem hepimizi mutlu etti, hem de takım üzerinde oynanmak istenen oyunlara bir dur dedi. Şimdi sıra Avusturya'da ve umarım o maçtan da güzel bir sonuçla ayrılırız.

title